Çin takvimi bebek cinsiyet hesaplama 2021 amacıyla çok eski dönemlerden bu yana kullanılan yöntemlerden biridir. Anne ve baba adaylarının bebeğinin cinsiyetini öğrenmesi için gebeliğin 15. haftasını beklemesi gerekiyor. Hatta bebeğin anne karnındaki pozisyonunun uygun olması ve anne adayının zayıf olması durumunda gebeliğin 11. haftasında da yapılan ultrason görüntülemesi ile bebeğin cinsiyetini öğrenmek mümkün olabilir.

Ancak bu konuda ebeveyn adaylarının son derece sabırsız oldukları da biliniyor. Konuya dair merakını gidermek isteyen anne ve baba adayları Çin takvimi cinsiyet hesaplama yönteminden faydalanmak istiyor. Ancak bu yöntemin bilimsel açıdan bir dayanağının olmadığını da belirtmek gerekir. Yaklaşık olarak % 70 ila % 90 oranında doğru sonuç veriyor olduğu düşünülse de yanılma payının da olduğunun altını çizmekte fayda var.

Hemen aşağıdaki hesaplama aracını kullanın

Anne Doğum Tarihi

Çin Takvimi Nedir?

Bazı ayların 30 ve bazı ayların da 29 gün çektiği Çin takvimi cinsiyet hesaplama işlemlerinde mercek altına alındığında akılların bir hayli karıştığını söyleyebiliriz. Çünkü Çin takvimi,  günümüzde kullanılan miladi takvimden çok daha farklı bir döngüye sahiptir. Bu takvime göre şu anda 1984 yılının şubat ayında start alan 78. döngüyü yaşıyoruz ve bu döngü 2044 yılına dek sürecek.

Çin takvimi 12 yıllık döngülerin 5 defa kendini tekrar ettiği ve toplamda 60 yıllık bir döngüden oluşuyor. Her biri 1 döngü olarak adlandırılan 12 yıl ise fare, öküz, kaplan, yılan, at, koyun, maymun, horoz, domuz gibi hayvan isimleriyle adlandırılıyor.

Çin takviminde 1 yıl, günümüzde kullanılan miladi takvimden 11 gün daha kısa ve Çin takvimi cinsiyet hesaplama işleminde akılları en çok karıştıran unsur bu oluyor. Takvime göre 1 yıl toplamda 354 günden oluşuyor. Hem ayın hem de güneşin hareketleri üzerine hazırlanmış bir takvim olan Çin takviminde 11 günlük kısalık, artmış ay olarak takvime ekleniyor. Artık aylar ‘runyue’ olarak adlandırılıyor ve artık ayların takvime eklendiği yıllarda 1 yıl 383 ya da 384 günü bulabiliyor.

Şu konuya da bir göz atın deriz –> https://www.drismetyildirim.com/yumurtlama-donemi-hesaplama

Çin Takvimi Yaş Hesaplama 2021

Ebeveyn adaylarının bebeklerinin cinsiyetini Çin takvimine göre hesaplayabilmesi yani Çin takvimi cinsiyet hesaplama işleminin yapılabilmesi için kadının yaşının da bu takvime göre hesaplanması gerekir. Yaş hesaplamanın en kolay yolu miladi takvime göre olan yaşınıza +1 ya da + 2 eklemeniz olacak.

Bu noktada ocak ve şubat aylarında doğanların hesaplama işlemini dikkatlice yapması gerekiyor. Şayet herhangi bir yılın mart ayında ve daha sonrasında doğduysanız miladi takvime göre olan yaşınıza +1 yaş ekleyerek hesaplama işlemini tamamlayabilirsiniz. Ancak ocak ya da şubat aylarında doğanların + 1 yaş mı yoksa + 2 yaş mı ekleyeceklerine Çin takviminin başlangıç tarihlerine göre karar vermesi gerekiyor. Eğer Çin takviminin başlangıç tarihinden önce doğduysanız +2 yaş eklemeniz, başlangıç tarihi ve sonrasında doğduysanız + 1 yaş eklemeniz gerekir.

Çin takviminin başlangıç tarihleri çin takvimi cinsiyet hesaplama 2021 işleminde önem taşıdığından bu tarihleri hemen sizlere aktarıyoruz. Örneğin 1985 tarihinde doğdunuz. Şayet 1985 yılının 20 Şubat tarihinde ya da daha sonraki bir tarihte doğduysanız yaşınıza + 1 eklemeniz gerekiyor. 1985 yılının 1 Ocak ila 19 Şubat tarihleri arasında doğduysanız miladi takvime göre olan yaşınıza + 2 eklemeniz gerekir.

  • Şubat 06, 1970
  • Ocak 27, 1971
  • Şubat 15, 1972
  • Şubat 03, 1973
  • Ocak 23, 1974
  • Şubat 11, 1975
  • Ocak 31, 1976
  • Şubat 18, 1977
  • Şubat 07, 1978
  • Ocak 28, 1979
  • Şubat 16, 1980
  • Şubat 05, 1981
  • Ocak 25, 1982
  • Şubat 13, 1983
  • Şubat 02, 1984
  • Şubat 20, 1985
  • Şubat 09, 1986
  • Ocak 29, 1987
  • Şubat 17, 1988
  • Şubat 06, 1989
  • Ocak 27, 1990
  • Şubat 15, 1991
  • Şubat 04, 1992
  • Ocak 23, 1993

Çin Takvimi Ne Zaman Kullanılır?

Anne ve baba adayları için Çin takvimi cinsiyet hesaplama 2021 amacıyla kullanılıyor. Çin’de 1945 yılında takvim reformunun yapıldığını ve 7 asır önce hazırlanan Çin takviminin aslında terk edildiğini de belirtmek gerekir. Yapılan bu reform ile güneş yılı esas alındı ve yeni bir takvim hazırlandı. Yapılan hesaplama işlemlerinde kullanılan takvim ise Çinlilerin Budizm inancından da esinlenerek ve maneviyatları da dikkate alınarak hazırladıkları, M. Ö. 2637 yılında başlayan takvimdir.

Reform öncesi takvim ile reform sonrası takvim birbirinden çok farklıdır. O dönemde gökbilimciler tarafından hazırlanan takvim sadece 3 bin yılı kapsıyordu ve sadece elde edilen bilimsel veriler dikkate alınıyordu. Günümüzde ise çok daha fazla sayıda bilgi mevcut ve dolayısıyla takvimler arasında bir gerçeklik bağı kurarak Çin takvimi cinsiyet hesaplama işlemi yapıldığında çıkan sonuca güvenerek bebek için hazırlıklara başlamak pek akılcı olmaz.

Çin Takvimi Doğru Çıkmayan Kişiler

Elbette Çin takvimi cinsiyet hesaplama işleminin sonucu doğru çıkmayabilir ve bu son derece olağan bir durumdur. Herhangi bir takvim dikkate alınmadan anne karnındaki bebeğin cinsiyetini tahmin ettiğinizde bile bu tahminin doğru çıkma olasılığının % 50 olduğunu unutmamanız gerekiyor.

Dolayısıyla Çin takvimi cinsiyet hesaplama işlemi ile elde edilen sonucun doğru çıkma olasılığı olduğu gibi doğru çıkmama olasılığı da vardır. Her ne kadar pek çok toplumda uzun yıllardır bebeğin cinsiyetini tahmin etmek amacıyla kullanılan bir yöntem olarak değerlendirilse de Çin takvimiyle yapılan hesaplamaya % 100 güvenmemeniz, ileride hayal kırıklığı yaşamamanız adına önem taşıyor.

Bebeğin Cinsiyeti Kesin Nasıl Öğrenilir?

Bebeğin cinsiyetinin kesin olarak öğrenilebilmesi için Çin takvimi cinsiyet hesaplama işleminden ziyade bilimsel yöntemlerin yani ultrason görüntülemesinin tercih edilmesi gerekiyor. Gebeliğin 11. haftası ya da 16. haftasında yapılan kontroller esnasında doktorunuz tarafından ultrason görüntülemesi de gerçekleştirilecektir. Bu görüntülemede şayet bebeğin anne karnındaki pozisyonu uygunsa bebeğinizin cinsiyetini öğrenebilirsiniz. Bebeğin cinsiyetine göre hazırlık yapmayı planlıyorsanız mutlaka gebeliğin 15. haftasını beklemenizi öneririz.

Bu önerinin nedeni Çin takvimi cinsiyet hesaplama 2021 sonucuna göre hazırlık yapan ebeveyn adaylarının, ultrason görüntülemesi ile bebeklerinin cinsiyetini öğrendiklerinde hayal kırıklığı yaşayabiliyor olmalarıdır. Çünkü takvimle tahmin edilen cinsiyet ile ultrason görüntülemesin de belirlenen cinsiyet farklı olabiliyor. Çin takvimi her ne kadar yaklaşık 700 yıldır kullanılan ve miladi takvimden sonra da dikkate alınmaya devam edilen bir takvim olsa da bebeğinizin cinsiyetini öğrenmenizi sağlaması, bilimsel açıdan kabul gören bir yöntem değildir.

Çin Takvimine Göre Bebeğin Cinsiyeti Belirlenebilir Mi?

Gebelik planlayanların yanıtını merak ettikleri sorulardan biri de Çin takvimi cinsiyet hesaplama işleminin gebelik öncesinde mümkün olup olmadığıdır. Bebeğin cinsiyetini belirlemek ancak bilimsel veriler dahilinde mümkün olabilir. Herhangi bir takvim hesaplaması yaparak cinsel ilişki tarihinin belirlenmesi, bebeğin cinsiyetini belirlemeyi sağlamaz. Zira sperm hücrelerinin rahimdeki yumurtaya ulaşması ve döllenmenin gerçekleşmesi, cinsel ilişkiden bir sonraki gün de gerçekleşebilir.

Sadece bu olasılık bile Çin takvimine göre cinsiyet hesaplama işleminin gerçekliğini ortadan kaldırıyor. Sperm hücrelerinin koşulların uygun olması durumunda rahimde 3 gün aktif kalabildiğini ve döllenmenin 3. gün bile olabileceğini unutmamak gerekiyor. Bu durumda takvim hesaplamasıyla elde edilen sonuç da değişecektir.

Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama 2021

2021 yılında da Çin takvimi cinsiyet hesaplama 2021 işlemi ile bebeğin cinsiyetinin önceden belirlenmeye çalışılması ya da gebeliğin 15. haftasından önce cinsiyetin bilinmek istenmesi toplumda popülerliğini koruyacak gibi görünüyor. İnternet ortamında konuya dair çok sayıda farklı bilgi mevcut ve bu bilgiler doğrultusunda anne/baba adaylarının bebeklerinin cinsiyetini öğrenmeye çalışması yerine bilimsel yöntemleri tercih etmesi çok daha doğru olacaktır.

Öğren faydası olur –> https://www.drismetyildirim.com/cinsiyet-belirleme

CategoryGebelik
Yorum Yap

*

Your email address will not be published.

Copyright © 2020 Tüm Hakları Saklıdır

Bu web sitesinde yazılan bütün yazılar bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. Hiç bir şekilde tanı veya tedavi yerine geçmemektedir.

Gizlilik Politikası

SEO Hizmeti: Ömer Özkoca

Son Güncelleme Tarihi: 01.11.20023

Bize Ulaşın