Estrofem doğurganlık ile ilgili tedavilerde kullanılan ve östrojen hormonu içeren bir ilaç türüdür. Bu ilaç embriyonun rahim içi duvarına yerleşmesini ve gelişmeye başlamasını kolaylaştırır. Bu özelliği, söz konusu ilacın son derece yaygın bir şekilde kullanılmasını beraberinde getirir. Estrofemin Önemi Nedir? Elbette Estrofem önemini anlamak için östrojen hormonunun işlevleri konusunda da bilgi sahibi olmak gerekiyor. Estradiol…

Sperm hareketliliği kaç olmalı sorusu özellikle infertilite tanısı konduğunda gündeme geliyor. Çünkü kısırlık sadece kadın üreme hücreleri ile ilgili olarak ortaya çıkmaz. Erkek üreme hücreleri olan spermlerin hareketleri ve sayısı da hamilelikte son derece önemlidir. Erkek infertilite nedenleri incelendiğinde sperm hücrelerinin sayısının yetersiz olması ya da hareketlerinin idealden daha düşük olması gibi faktörler de sıklıkla…

Tüp bebek fiyatları infertilite tanısı konan çiftlerin en çok araştırdığı konulardan biridir. Fiyatlar pek çok farklı unsura bağlı olarak değişkenlik gösterdiğinden net bir rakamdan söz etmek yanıltıcı olabilir. Günümüzde tüm dünya genelinde en çok tercih edilen yardımcı üreme tekniklerinden biri olan tüp bebek tedavisi aynı zamanda başarı oranının yüksek olmasıyla da dikkat çekiyor. Ülkemizde de…

Tüp bebek sonrası adet düzensizliği hemen hemen her tüp bebek tedavisi gören kadında görülen ve genelde geçici olan bir sorundur. Tüp bebek, doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftlerin çocuk sahibi olması için uygulanan yardımcı bir kısırlık tedavisi yöntemidir. 1 yılı aşkın zamandır korunmasız cinsel ilişkiye rağmen gebeliğin oluşamaması durumunda kısırlıktan şüphelenilir. Çocuk sahibi olamama nedeni…

AMH Hormonu: Yumurtalık, tüpler, rahim, rahim ağzı ve vajina gibi kadınlık organlarının bulunduğu kanala müller kanalı denir. Gebeliğin oluşması ile birlikte fetüsün cinsiyeti erkekse testislerinde yer alan sertoli hücreleri, bebeğin anne karnındaki gelişimi süresince hormon salgılayarak erkek bebekte müller kanalının oluşmasını engelleyerek cinsiyetin belirlenmesinde önemli bir rol oynar. Fetüs eğer dişi ise fizyolojik olarak bir…

Tüp bebek nasıl yapılır sorusu doğal yollarla bebek sahibi olamayan çiftleri çok yakından ilgilendiriyor. Uzun zamandır kullanılan yardımcı üreme tekniklerinden biri olan bu tedavi, kısırlık tanısı konan çiftler için de adeta bir umut ışığı oluyor. Türkiye’de her 7 çiftten biri doğal yollarla bebek sahibi olmakta zorlanıyor. Bu nedenle tüp bebek tedavisinin ülkemizde sıklıkla gerçekleştirildiğini belirtebiliriz….

Tüp bebekte ERA testi son yıllarda tüp bebek tedavisindeki en önemli yeniliklerden biri olarak kabul ediliyor. ‘Endometrial receptivity assay’ yani kısaltılmış adıyla ERA testi ‘endometrial alıcılık testi’ olarak da adlandırılabilir. Elbette tüp bebek tedavisi başarısızlık ile sonuçlandığında bu sonucu doğuran unsurları tespit etmek her zaman mümkün olmuyor. Fakat bu test sayesinde implantasyon şansını optimize etmek…

Tüp bebek transferi sonrası 2 haftalık süreç çiftler için son derece heyecanlı ve merak içerisinde geçiyor. Embriyo transferi gerçekleştirildikten sonra ‘acaba hamile kalacak mıyım’ düşüncesi heyecanlı bir bekleyişe dönüşüyor. Elbette bu süreçte bazı hususlara da dikkat edilmesinde fayda var. Doğal yolla hamilelik elde edemeyen çiftlerin başvurduğu yardımcı üreme tekniği tüp bebek tedavisine adet döneminin ikinci…

Tüp bebek tedavisinde bilinmesi gerekenler nelerdir? Doğal yollardan çocuk sahibi olamayan çiftler için en başarı yardımcı üreme yöntemi tüp bebek tedavisidir. Günümüzde tüp bebek tedavisi, teknolojik imkanlar ve tıbbi gelişmeler sayesinde oldukça ilerlemiş ve yaklaşık olarak %80’e varan kısırlık sorunlarını çözebilmektedir. Günümüzde her yüz çiftten 15’i çocuk sahibi olabilmek için tüp bebek tedavi yöntemlerine başvurduğu…

Tüp bebek tedavi yöntemleri, kısırlık sorunlarının %80’inin çözülebildiği bir yardımcı üreme yöntemidir. Mikroenjeksiyon da, tüp bebek tedavisi kapsamında uygulanan bir döllendirme yöntemidir. Ülkemizde 3 milyondan fazla tüp bebek tedavisi sonucu dünyaya gelmiş sağlıklı bebek bulunmaktadır. ICSI yöntemi özellikle şiddetli erkek kısırlıkların da devrim niteliğinde sayılmaktadır. Mikroenjeksiyon ile tüp bebek yönteminin farkları nelerdir? Mikroenjeksiyon yani ICSI…

Tüp Bebek Tedavisi Nedir?

Tüp bebek tedavisi: Doğal yollardan çocuk sahibi olamayan çiftler için en başarı yardımcı üreme yöntemi tüp bebek tedavisidir. Günümüzde tüp bebek tedavisi, teknolojik imkanlar ve tıbbi gelişmeler sayesinde oldukça ilerlemiş ve yaklaşık olarak %80’e varan kısırlık sorunlarını çözebilmektedir. Günümüzde her yüz çiftten 15’i çocuk sahibi olabilmek için tüp bebek tedavi yöntemlerine başvurduğu için IVF tedavisi ile ilgili merak edilen ve çiftlerin kafasını kurcalayan birçok soru bulunmaktadır.

Yumurtalar istenilen olgunluğa ve sayıya eriştiğinde çatlatma iğnesi yapılır. Çatlatma iğnesinden 36 saat sonra ise yumurtalar toplanır. Yumurta toplama aşaması, vajinal ultrason ile beraber oldukça kısa sürede tamamlanır. Lokal ya da genel anestezi altında uygulandığı için anne adayı herhangi bir ağrı ya da acı duymaz. Anne adayı, jinekolojik muayene masasına alınır.

Tüp Bebekte Başarı Oranları

Başarı oranı oldukça yüksek olan bir gebelik yöntemi olsa da bazı çiftlerde ne yazık ki olumsuz sonuçlar da alınabilmektedir. Tüp bebekteki amaç her zaman anne baba olmak isteyen çiftlerin şans oranını olabildiğince yükseltmektir. Bu nedenle de IVF şansını arttıran faktörler bizim için bu tedavinin en kilit noktasını oluşturmaktadır

Tüp Bebek Nasıl Yapılır?

Evli çiftlerde genellikle ilk bir yılda %80 gebelik görülür, geri kalan %20’lik kısımda erkek ve kadına ait sebeplerle gebelik oluşmayabilir. Bu durumlarda sebebe yönelik araştırmalar yapılır. Kadın ile ilgili smear testi, hormon testleri, rahim filmi ve gerekirse histeroskopi işlemi (rahim içini optik cihazla inceleme) yapılır.

Erkek için sperm testi yapmak yeterlidir. Kadın veya erkeğe ait bir sebep tespit edildiği zaman, yardımcı tedavi yöntemleri devreye girer, bunlar aşılama ve tüp bebektir.
Tüp bebek işlemi özellikle erkek sperm sayısının çok düşük ve kalitesiz olduğu durumlarda, kadında tüplerin tıkalı olduğu durumlarda, kadında hormonel durumun ve yumurtlamanın problemli olduğu durumlarda, araştırmaya rağmen sebebi tespit edilemediği durumlarda yapılır.

Sperm seçiminde yenilikler

Eskiden sperm kalitesinden kasıt: sperm hücre sayısı, sperm hücresinin hareketliliği, sperm hücresinin şekli olarak anlaşılmaktaydı. Ancak günümüzde sperm kalitesi bu faktörlerin de dışında değerlendirilmektedir. Günümüzde sperm hücreleri IMSI ya da diğer yöntemlerle daha ayrıntılı ve daha detaylı araştırılmaktadır. Bu sayede en kaliteli sperm hücresi tespit edilebilmektedir.

Aşamaları Nelerdir?

  • Klasik tüp bebek uygulaması = IVF = in-vitro fertilizasyon
  • ICSI = Mikroenjeksiyon = İntrasitoplazmik sperm enjeksiyonu
  • Mikroenjeksiyon, klasik IVF yöntemine göre döllenme oranlarının daha yüksek olduğu bir metottur.
  • Mikroenjeksiyon yöntemi, özellikle şiddetli erkek kısırlıklarında devrim niteliğinde kabul edilmektedir.
Sayfa 1 - 21 2

Copyright © 2020 Tüm Hakları Saklıdır

Bu web sitesinde yazılan bütün yazılar bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. Hiç bir şekilde tanı veya tedavi yerine geçmemektedir.

Gizlilik Politikası

SEO Hizmeti: Ömer Özkoca

Son Güncelleme Tarihi: 01.11.20023

Bize Ulaşın