
Kürtaj İşleminin Riskleri Ve Olası Zararları
Kürtaj İşleminin Riskleri Ve Olası Zararları
Genel olarak kürtaj işleminde çok ciddi sıkıntılar yaşanmaz. Komplikasyon oranı %1 in altındadır.
Sıkça karşılaşılan problemler şu şekildedir.
1-) Kanama.
Kürtaj esnasında veya sonrasında meydana gelebilir. Özellikle içeride parça kalma durumunda kanama oluşabilir. Ultrasonografi altında yapılan kürtajlarda genellikle böyle bir problemle karşılaşılmaz.
2-) Enfeksiyon:
Steril olmayan şartlarda kürtaj yapıldığında rahim içi enfeksiyon riski mevcuttur. Kürtaj işleminin hastane ortamında, steril şartlarda yapılması oldukça önemlidir.
Enfeksiyon riski durumlarında Antibiyotik kullanımı önemlidir.
3-)Rahim delinmesi:
Çok nadir bir problemdir Ultrasonografi altında yapılan kontrollü kürtajlarda böyle bir sorun ile genellikle karşılaşılmaz. Özellikle büyük gebelikte ve tecrübesiz ellerde yapılan kürtajlarda meydana gelebilir.
4-) Rahim içerisinde yapışıklık olması:
Rahim içinin kürtaj esnasında fazla kasılması (Eski teknik) durumunda ve de hassas olan kadınlarda, rahim içerisinde yapışma meydana gelebilir. İşlemden sonra kadının adet görmemesi ilk belirtidir.
5-) Psikolojik sorunlar:
Özellikle bebeğini aldırmak istemeyen kadınlar da ve de bebeğine henüz bakabilme yetisine sahip olamayan kadınlarda, kürtaj işlemi yapıldıktan sonra psikolojik bazı sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Kürtaj işlemi hakkında hastaya doktor tarafından işlem hakkında bilgi verilmesi oldukça önemlidir.
Detayı bilgi için Bakırköy Kürtaj Merkezi‘ile irtibata geçebilirsiniz.
Yorum Yaz